Ett till bidrag om menskopp!

Menskopp

Vad är en menskopp? En behållare av medicinskt rent silikon som sitter inne i slidan och samlar upp blodet. Ungefär var fjärde timme tar man ut och tömmer bort blodet i toaletten. Efter rengöring med vatten och ev tvål sätter man in menskoppen igen.

Har Ni tänkt på hur mycket pengar man egentligen lägger ut på tamponger och bindor genom åren? En menskopp kostar ungefär 300 kronor och har vid rätt skötsel tydligen en hållbarhet upp till 10 år. Man förvarar den förslagsvis i sin handväska i en egen vackert utformad liten sidenpåse och har den på så sätt alltid nära till hands.

Miljövänlig är den också då man bara tömmer innehållet i toan, tvättar av den och återanvänder. Inga stinkande kadaver som i dagar ligger i badrummets sophink och sprider likodör. Det låter väldigt enkelt det där med att bara dra ut och tömma men mina funderingar sträcker sig lite längre än hemmets lugna vrå.

Ponera att Du är på lokal! De nutida moderna danspalatsens damrum innefattar numera minimala bås som sällan är utrustade med både spegel och handfat. Allt för att minimera de gigantiska köer som ofta ringlar utanför. Spegel och handfat finns på utsidan.

Ponera att man lite lätt överförfriskad ska fatta tag i den lilla antennen på menskoppen och om aldrig annars så kanske ett baksug uppstår och "poff" så har innehållet exploderat över de vita byxorna.

Ponera sedan vidare att man ska vingla ut med den lilla koppen och skölja av den med tvål och vatten invid alla pudervippande och läppglansförbättrande systrar... ...bara för att uppfostrat ställa sig i kö igen för en vinglig återinsättning. Givetvis utan att spilla på sina speglande medsystrars festblåsor!

Kommentarer
Postat av: Görel

Haha, fast vitsen är ju just att man inte behöver mecka med menskoppen när man är hemifrån! Den håller ju i minst 12 timmar, även med värsta niagarafallet... Ingen tampongsjuka, ingen skavade binda som hamnar snett, inget som läcker. Så ploppa du lugnt in en menskopp, på med vita jeansen och dra på bus! (Och antennen klipper man av så fort man lärt sig hur man tar i/ut den!)

2009-07-07 @ 22:34:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0